תשעה באב לחולה וליולדת

שלום וברכה,
האם יולדת או אדם חולה חייבים לצום בתשעה באב?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי יולדת לאחר שלושים יום צמה בתשעה באב אלא אם כן יש משהו חריג, לגבי חולה יש פרטים רבים והדבר תלוי בסוג המחלה, יש לשאול באופן ספציפי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני בצומות באופן קבוע מרגיש גרוע ביותר, עד כדי הקאות והתעלפויות, ולכן אני במיטה כלהיום עפ"י הוראת רב.
    אשתי מטפלת בילדים לבדה ביום זה,
    החל משעות הצהריים, גם היא כבר לא מרגישה בטוב, (אינה צריכה אוכל, רק שתייה)
    מה ניתן לעשות בכדי שהילדים לא יפגעו ביום זה (הם עדיין קטנים, 4 ילדים מגיל 5 ומטה), האם יש הקלות לגבי האשה בכדי שתוכל לטפל בצרכי הילדים?

  2. אולי תנסה לקחת עזרה (בייסיטר) לכמה שעות אחה"צ כדי להקל על אשתך, אני בטוח שעם קצת מאמץ יהיה ניתן להשיג עזרה.
    בהצלחה