הקבלן הפסיק באמצע עבודה והעביר את השיקים לצד ג'

לקחתי קבלן לבנות ונתתי לו צקים על כל הסכום בפריסת תשלומים של חצי שנה ובאמצע עבודה הסתכסך עם אשתו ועזב את הארץ ונסע לארה"ב ואמר לי לבטל כמה צקים על העבודה שלא גמר ועכשיו אני מקבל טלפון ממי שהוא שטוען שקיבל את הצק מהקבלן ורוצה שאני ישלם לו.

תשובה:

שלום רב,

אם לא רשום על השיק 'למוטב בלבד' או 'לא סחיר' וזה שקיבל את השיקים קיבל אותם בתום לב, אתה חייב לשלם לו. אבל אם היה רשום 'למוטב בלבד' או 'לא סחיר', גם אם השורה של 'שלמו לפקודת' הייתה ריקה, אינך חייב לשלם.

מקורות:

שיק סחיר הוא התחייבות לשלם לכל מי שיחזיק בו כדין, וכפי המנהג. ויש חיוב לשלם למי שקיבל את השיק כדין ובתום לב, גם אם יש טענה כלפי הראשון שקיבל את השיק. לעניין שיק ריק שמופיע עליו 'למוטב בלבד' עיין בתיק א 058387/03 ובתיק ע"א 2010/05.