שוכר שניתק את הקשר ואינו משלם שכירות

השכרתי דירה וכעת כמה חודשים שהשוכר אינו משלם, בנוסף ניתק קשר ואינו עונה לטלפונים. לא ידוע כלל אם הוא בדירה כיוון שיש שם ענינים משפחתיים וכו'. מה מותר לעשות דרך ערכאות – פניה לבית משפט שיפנה מהדירה, מסירת שקים להוצאה לפועל, ובמה צריך קודם לתבוע בבית דין. יצויין כנ"ל שאיננו עונה ואיני יודע כלל איך לתפוס אותו. תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כדי לפנות אותו מהדירה יש צורך לתבוע תחילה בבית דין. כדי לגבות שיקים, יש מתרים לפנות להוצאה לפועל גם מבלי להקדים לתבוע בבית דין. אבל, לא תוכל לגבות ממנו הוצאות, כל עוד שהוא לא הוכח כסרבן דין.

מאחר ובין כך אתה צריך לתבוע בבית דין, אני מציע לפנות לבית דין על הכל. אם הוא לא ייענה לשלוש הזמנות שיישלחו לכתובת הדירה המושכרת או לכתובת הרשומה במשרד הפנים וכן לא יענה למזכיר ביה"ד בטלפון, תקבל היתר לתבוע בבית משפט ובהוצל"פ ותהיה זכאי לתבוע גם הוצאות משפט.