מהו איסור כלאים?

שלום,
ברצוני לדעת באיזה צורה קיים איסור כלאים,והאם יש איסור גם בשני מינים שלא נזרעו בידי אדם, וכן האם יש איסור בשני עצים שנשתלו בריחוק אך ענפיהם כשגדלו הסתבכו בינהם?

יישר כוח

תשובה:

שלום רב

א. איסור כלאים בין בזרעים בין בירקות ובין בגפנים, והיינו, שאסור לזרוע שני מינים יחד ללא הפסק [בין תבואה לירקות של 6 טפחים, 58 ס"מ, ובין ירקות משני מינים 3 טפחים וי"א טפח וחצי] כמו כן הוא נוהג בשאר אילנות לגבי הרכבה של שני מינים יחד. ראה רמב"ם כלאים פרק א'.

ב. איסור כלאים נוהג גם כשצמחו מעצמם, כמבואר ברמב"ם פ"ב ה"ז.

ג. שני עצים נפרדים שענפיהם הסתבכו אין בכך כלום.

בהצלחה רבה