שילם בשיק של אדם אחר והשיק חזר

שיק שקיבלתי ממישהו ושילמתי איתו בחנות אך השיק חזר ובעליו לא מעוניין לשלם לי (עבר שנה וחצי). האם אני חייב לשלם לאותו בעל חנות שחזר לו השיק? וכך לבסוף אני מפסיד כי בעל השיק לא משלם לי?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הנך חייב לשלם לו, ולקבל ממנו את השיק, גם אם אתה סופג את ההפסד.

מקורות:

מקובל שבעלי חנויות המקבלים שיקים הרי זה על אחריות המתעסק איתם ולא כמכירת שטר ללא אחריות.

בנוסף לכך, אם המשלם עם השיק חתם מאחורי השיק הרי זה כערבות אישית לפי פקודת השטרות סעיף 31.