תפילת נחם בתשעה באב

האם אדם שאינו יכול לצום יכול לומר תפילת נחם במינחה?

תשובה:

שלום רב.

בתשעה באב אומרים בבונה ירושלים: 'נחם ה' אלהינו את אבלי ציון וכו", וכן תפילת 'עננו' בשומע תפלה, ומנהג הספרדים לומר 'נחם' ו'עננו' בכל התפילות בתשעה באב.

מי שלא צם בתשעה באב אינו אומר 'עננו' כיון שאינו יכול לומר 'ביום צום תעניתנו' אך אומר 'נחם' כיון שזה תפילה על החורבן ולא על הצום. וגם כאשר מברך ברכת המזון בצום יש נוהגים לומר 'נחם' בברכת המזון.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקנ"ז ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשמזכיר נחם בברכת המזון, איפה בדיוק מזכירו, ומה הנוסח, כלומר האם מסיים בונה ירושלים כמו בשמונה עשרה, במקום בונה ירושלים?