עבודת גרפיקה בחול המועד

אני עובדת בתור גרפיקאית עצמאית.
יש לי לקוח קבוע, שרוצה עבודה בחול המועד, לעצב עיתון שיצא לפני שבת הקרובה (מדובר בעיתון שבועי של חדשות בעיר מסויימת, עם אסטרטגיה שיווקית למועמד לבחירות המקומיות + פרסומות)
האם מותר לעשות את זה?
תודה מראש ומועדים לשמחה!

תשובה:

מועדים לשמחה.

אין להדפיס עיתון זה במועד וממילא אסור לעבוד לשם עיצובו ועריכתו. אלא אם כן אין לך מה לאכול בחג מותר להשתכר ממלאכות אלו בחג.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקמ"ב סעיף ב'.

לענין הדפסת עיתונים בחול המועד ראה בשמירת שבת כהלכתה פרק ס"ח סעיף י"ג הביא מדברי כמה פוסקים לענין הדפסת עיתונים בחול המועד, וכל הקולות שהובאו שם אינם שייכים לענין הדפסת עיתון זה, ומכיון שאסור להדפיסו אסור גם לעבוד בעריכתו.