ברכה על ההלל כשאומרו ביחידות

אדם שמתפלל בביתו ביחידות בימים שגומרים בם את ההלל בברכה האם רשאי גם כן לברך על ההלל או שמא רק בציבור מברך

תשובה:

שלום רב.

בימים שגומרים בהם את ההלל לכולי עלמא גם היחיד בביתו אומר את ההלל בברכה. ובימים שאין גומרים את ההלל, לדעת השולחן ערוך אין היחיד מברך על ההלל ובארץ ישראל אף הציבור אינם מברכים על ההלל, ולדעת הרמ"א גם היחיד מברך על קריאת ההלל אך כתב שלכתחלה יתפלל בראש חודש עם הציבור כדי לצאת ידי דעת הפוסקים שביחיד אין מברכים עליו.

מקורות:

ברייתא בתענית כח,ב ושולחן ערוך סי' תכ"ב סעיף ב'.