הרכבת מיטת תינוק בחול המועד כשתכנן זאת לפני חול המועד

האם בחול המועד מותר להרכיב מיטת תינוק שפורקה לצורך מעבר דירה?
אציין שהיתה אפשרות להתאמץ לעשות זאת לפני המועד.
אבל מאחר ושכחתי שיש הלכות מיוחדות לחול המועד תיכננתי מראש לעשות זאת בתוך חול המועד.

תשובה:

מועדים לשמחה.

מלאכה שתוכננה מראש להעשות בחול המועד, אף אם היא מלאכת הדיוט ודבר האבד אסור לעשותה בחול המועד, ואף אם סבר שמותר לעשות מלאכה זו בחול המועד.

מקורות:

מ"ב תקלח,טו, תקמ,ט ותקמא,ד. ושמירת שבת כהלכתה סו,לט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי יש בהלכות חול המועד קולות מיוחדות לגבי תינוק, כפי שמצינו בנושאים אחרים בהלכה שיש לגביהם קולות מיוחדות, למשל-בהלכות שבת קטן מוגדר תמיד כחולה שאין בו סכנה.
    כך גם בנידון דידן-אולי מותר להרכיב מיטת תינוק בחול המועד, אע"פ שאסור להרכיב מיטת גדול.

  2. אם אכן אין לקטן מקום אחר לישון בו מותר כפי שמצינו שמותר לספר לקטן בסי' תקלא סעיף ו' אך מבואר במשנה ברורה לענין תפירת בגד לצורך תינוק שנולד שאם יכול להלבישו בבגד אחר אין להתיר זאת (תקמא,יג) ואין להוכיח מכיבוס בגדי קטנים כיון ששם הטעם הוא מסויים לענין כיבוס שהקטנים מלכלכים הבגדים הרבה.