הדפסת עלונים בחול המועד

האם מותר להדפיס עלונים בחול המועד

תשובה:

מועדים לשמחה.

אם יש בעלון זה צורך לרבים לחול המועד מותר להדפיסו, ואף אם יש רק בחלק ממנו צורך מותר להדפיס את כולו במתכונתו הרגילה, אך ראוי לציין עליו 'מפני קדושת המועד'.

מקורות:

בשמירת שבת כהלכתה פרק ס"ח סעיף י"ג הביא מדברי כמה פוסקים לענין הדפסת עיתונים בחול המועד, וכתב שהנוהגים להקל בזה יש להם על מה שיסמכו מכיון שיש בזה צורך לרבים, ומאחר שאם לא ימצאו עיתונים דתיים יש חשש שיקראו עיתונים אחרים שאינם ראויים, ובהמשך שם כתב שעיתון דתי היוצא בחול המועד מותר לפרסם בו מודעות אף אם אין בזה צורך המועד מכיון שצריך למלא את דפי העיתון ואין נפק"מ אם ימלאו בכתבות או במודעות, ומשום כך גם התיר לפרסם כתבות שאין בהם צורך המועד. ובספר חול המועד כהלכתו בהוספות לעמוד רכ"ז הביא עדות של הר"ב לנדוי שבירושלים היה עיתון שהודפס בימי חול המועד בהסכמת הגרי"צ דושינסקי ובית דינו ולשם היכר הורו לציין במשבצת בכל עמוד 'מפני קדושת המועד'.