צום למינקת בתשעה באב נדחה

שלום רב!
אשתי מניקה כבר תשעה חודשים ב"ה היא אמרה שתעשה השתדלות לשאוב מספיק חלב לצום כי כאשר לא אוכלת בזמן אפילו ארוחה אחת מורגש העניין אצל הילדה השאלה במידה ולא תצליח לשאוב מספיק או תיהיה חולשה יתירה בצום אם ישנה הקלה מסוימת לאור העובדה שהצום דחוי?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

בתשעה באב נדחה דין המינקת כדין המעוברת ואינה צריכה להתענות. ואם הרגשתה טובה תתענה עד הבוקר, ואם לאו תשתה אף בלילה.

וצריכה לעשות הבדלה לפני שאוכלת על חמר מדינה (אך כיום שאין חמר מדינה מצוי תעשה על מיץ ענבים ועדיף ליתן לקטן לשתותו), וכשאשה מבדילה לעצמה לא תברך ברכת מאורי האש כדי שלא להפסיק בין הברכה על הכוס לטעימה, אבל יכולה היא לברכה לאחר שתיית כוס ההבדלה. ואם ניתן עדיף שהבעל יעשה הבדלה ויוציא את האשה.

מקורות:

הליכות שלמה פרק ט"ז הערה ד' וסעיף ז'.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם כשהתינוק היונק הינו כבר מעל גיל שנתיים יש גם את ההיתר הנ"ל?
    אציין שהתינוק רגיל ליניקה מס' פעמים ביום, ולא, הוא צורח ללא הפסק.

  2. אין להתיר. הוא לא צריך את המזון אלא את הקירבה לאמא, ואת זה אפשר לספק לו. ואגב הייתי מנסה להתחיל לגמול אותו. בהצלחה.

  3. הבעל יעשה את ההבדלה וייתן לאישה לשתות? האם הבעל יוצא ידי חובה בהבדלה זו או שעליו לחזור ולהבדיל במוצאי הצום?