קנית הלבשה אישית לאשה בתשעת הימים

האם מותר לאשה לקנות לבוש אישי בימים אלו?

תשובה:

עדיף לקנות מאשר לכבס.

מקורות:

איסור קנית לבוש אישי אין בזה בתשעת הימים כיון שאין זה משא ומתן של שמחה, ואין מברכים על קניה זו שהחיינו, משום כך אדם שחסר לו לבוש אישי רשאי להחליף את בגדיו האישיים אף אם לא הכינם מלפני ראש חודש, כיון שדרכם להתלכלך ולהזיע בהם, והדבר למניעת צער ולא לעונג, אולם הכיבוס אסור משום שמסיח דעתו מהאבילות, (וכמבואר במשנ"ב סי' תקנא ס"ק כא), משום כך עדיף לקנות מאשר לכבס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א האם זה דווקא לאשה או ה"ה לכ"א
    ב האם כוונת הדברים במי שעומד לקנות ורק שואל עקב האיסור וע"כ עדיף מכביסה
    משא"כ אחד שאין בדעתו ואין לו כסף לקנות שאז יכבס

    או דגם באופן השני כדי לא לכבס עדיףלקנות ולהוציא הוצאות שלא תכנן