נטילת כדורים בצום יז בתמוז

בס״ד שלום אני נוטלת גלולות אסטרופם ואני בע״ה ליפני החזרת עוברים בלי נדר אני רוצה מחר לצום יז בתמוז וני צריכה לקחת את הכדורים האלו 3 פעמים ביום ואני רוצה לדעת אך נוהגים במקרה כזה

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

מותר לבלוע כדורים ביום יז בתמוז, כאשר הדבר נצרך, אם אי אפשר לקחת את הכדורים רק עם מעט מים, יש לפורר את הכדור בתוך המים ולבולעו, בשעת הדחק אפשר להתיר להניח את הכדור בתוך פיו ולבלוע מעט מאד מים לצורך זה.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' תקסז, לגבי טעימה פחות מרביעית, במקום שהוא שלא לצורך אכילה, והאמנם שהרמ"א שם החמיר בכל תענית ציבור, אולם זה דווקא כשזה דרך אכילה אולם כאשר אין זה דרך אכילה יש להקל ע"ש בפוסקים.