צום י"ז בתמוז לאדם שעבר ניתוח לב

אדם שעבר ניתוח לב פתוח להחלפת האורטה (עורק) אשר התנפח עקב בעיה במסתם. ב"ה הכל עבר בשלום וכיום הוא בפעילות רגילה ולא נוטל שום תרופה. כמו"כ בחודש ניסן התגלה נגיף המונו בגופו וגרם לו לחולשה רבה במשך חודש. ובבדיקת הדם האחרונה הממצאים ב"ה טובים, אך הנגיף לא עבר לגמרי. אותו אדם מרגיש ב"ה מצוין ועובד כרגיל. האם יכול לצום בצום י"ז בתמוז?

תשובה:

אותו אדם נחשב לחולה ואסור לו להתענות. למעט תשעה באב ויום כיפורים, שצריך לברר כל פעם לפני כן. ובשנה שקרו הדברים הנ"ל פטור אף מתענית תשעה באב.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תקנ סעי' א ובמשנ"ב סק"ד.