קמע שהועתק על ידי גוי

שאלה:

שלום רב, האם גוי יכול לקחת מגילה מקמע, ולהעתיק אותה על ידי ציור על מגילה אחרת?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להשיב לשאלתך, כיון שקמעות עד כמה שהם מועילים זה נושא סגולי, מסתבר שיש משמעות גם למי שכותב את הדברים ולא רק לתוכן הנכתב, אבל אינני יודע עד כמה זה לא יועיל באופן זה. באופן כללי יש לדעת שרוב הקמעות שמסתובבים אין בהם ממש, לא נעשו על פי חכמים אלא בידי אנשים שזקוקים דחוף לפרנסה ומנצלים את לחצם ודוחקם של אנשים הזקוקים לישועה…

ולכן אנחנו תמיד מייעצים שלא לעסוק בנסתרות בסגולות שמי יודע מנין הם וכו', אלא להרבות בתפילה לה' יתברך, להאמין בו ולבטוח בישועתו, לקבל ברכה מצדיקי אמת שמוכרים ומקובלים על ידי גדולי התלמידי חכמים, אנשים שעוסקים בש"ס ובפוסקים ולא במיסטיקה, ובודאי לא אנשים שנוטלים ממון עבור ברכה או עצה.

כל הישועות.