שאלה על לימוד תורה

שאלה:

שלום,
איך אפשר להגיד שאני מבין את התורה ויכול למשל לפסוק מתוכה הלכה הרי התורה היא אלוהית והשכל שלי אנושי ואם אני אומר שאני מבין את התורה אז זה פשוט אמירה שאני לא מבין איך היא יכולה להיות נכונה.

תשובה:

שלום וברכה

מה שאת הטוען טענו מלאכי השרת כנגד משה רבינו, והקדוש ברוך אמר למשה רבינו אחוז בכסא כבודי והשב להם תשובה! השיב להם משה, כלום קנאה ושנאה יש בכם ששייך איסור לא תיקום ועוד ועוד, אלא בהכרח התורה נכתבה כדי ליתנה לבני אדם! וזו אכן המתנה הגדולה שנתן לנו הבורא, הוא יצר תורה אלוקית שאנחנו יכולים להשיג בה ולהבחן בה ולתפוס ממנה ולהתחבר אליו דרכה! וזה דבר נפלא ביותר.