חוב לנוכרי

שאלה:

הייתי זקוק פעם לגוי של שבת ויש מול הבית שלי בית אבות ניגשתי לנוכרי(יש לציין שמדובר בפעולה של כיבוי במקום צורך גדול) הנוכרי הצהיר שהוא לוקח על זה כסף הוא לא אמר כמה והוא לא רשם את השם שלי אני הנהנתי כשאמר שהוא לוקח כסף במוצאי שבת ניגשתי לחפש אותו לא נתנו לי להכנס בגלל הקורנה שמעתי שיש דין שעם יש חוב כלפי נוכרי והוא לא תובעו לא צריך להחזיר לו השאלה אם זה נכון ושייך במקרה שלי.

תשובה:

שלום וברכה,

כל חוב שהגוי לא בא לגבות לא צריך לרדוף אחריו ולשלם לו, ודינו כהפקעת הלוואתו שמותרת בגוי, שמותר להפקיע את חובו ואין צורך לרדוף אחריו כדי לשלם לו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חומ סימן שמח ס"ב.