שירים ווקאליים לשירי נשמה בערב חיזוק בתשעת הימים

שאלה:

שלום,
אני מארגנת ערב חיזוק לנשים לרפואת מישהו מהקהילה שלנו השבוע (תשעת הימים) עם הרצאה מחזקת.
האם מותר להדליק גם שירי נשמה ווקאליים ולשיר שירי נשמה מעוררים ומחזקים כדי לזכות לתפילות ולהתעוררות בזכות השירה?

בנוסף, האם מותר לספרדים לשתות מיץ ענבים השבוע, כיון שט' באב אינו שבוע שחל בו?

תודה רבה!
תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

אין להשמיע שירה ווקאלית בתשעת הימים, להרבה דעות גם שירה בפה אסורה בימים אלו, כל שכן שירה ווקאלית.

מנהג ארץ ישראל שגם ספרדים לא אוכלים בשר ולא שותים יין מב' באב.

ברכה והצלחה