מתנה בכשרות שאינה מהודרת

שאלה:

שלום
האם מותר לי לקנות מתנה ליום הולדת לחברה, לדוגמא שוקולד אשר מכיל אבקת חלב נוכרי כשברור לי שהיא אוכלת כזה, ואפילו אכלה אוכל לא כשר בחייה..? או שצריך להקפיד על כשרות מהודרת כשם שאני אוכלת? תודה.
*מדובר על מוצרים כשרים אשר מכילים רק אבקת חלב נוכרי*

תשובה:

נכון הדבר שפוסקים רבים מתירים אבקת חלב נכרי, אבל אני לא הייתי מביא לאדם דבר שאני עצמי לא אוכל אותו, זה נראה לי ברור מאוד, במיוחד שלא חסר דברים טובים בכשרות מהודרת שניתן לקנות. מה גם, שבדרך כלל מערכת כשרות שנותנת הכשר על אבקת חלב נכרי היא לא כשרות מהודרת, ויכול להיות במוצריה עוד כשלים שלא קשורים לזה.

יום נעים.