קניית שולחן יד שניה בתשעת הימים

שאלה:

שלום לרבנים. אנחנו רוצים לקנות שולחן פינת אוכל יד שניה מאיזה משפחה, האישה מבקשת שנגיע לקחת את השולחן כבר בשבוע הבא כיון שלאחר ט באב מתקרב התאריך שבו היא צריכה ללדת בעז"ה והיא מעוניינת להוציא את השולחן לפני הלידה. האם בכה"ג אפשר לקחת את השולחן? א. האם יש חילוק בזה כיון שהחפץ הנקנה איננו חדש ממש? ב. האם יש עניין שנשלם להם רק לאחר ט באב?
ג. האם יש עניין להביא את השולחן אומנם אבל להימנע מלהשתמש בו עד לאחר ט באב? (שימוש משמעותי כגון אכילת סעודה וכדו'. כי לא להניח עליו דברים או לשבת לקרוא עליו וכדו' זה לא כ"כ שייך).
מחילה על אריכות הדברים אבל רציתי להבהיר את כל הצדדים.

תשובה:

שלום וברכה

הכי טוב שפשוט תקחו אותו היום, למה לחכות לתשעת הימים… אם אי אפשר, אולי תשלמו עליו היום ותאספו אותו בתשעת הימים, זו לא קנייה חשובה, והיא גם ממש צורך לחיים בבית, וזה יד שניה, וכבר שילמתם, וקצת דבר האבד כי עד שמצאתם, יש להקל.

שבת שלום.