תפילות מעורבות – מנין שאי אפשר להתפלל גברים ונשים יחד?

שאלה:

כבוד הרבנים, איפה ניתן למצוא בתנ"ך איסור על תפילות מעורבות בין גברים לנשים? מישהי שאלתה אותי היום להסביר לה את הסיבות. ניסיתי כמיטב יכולתי להביר אבל נכשלתי להראות מספיק הוכחה לכך. מה האיסור או האם יש איסור בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הזה פשוט מאוד, ראשית הדבר הזה נעשה כבר בבית המקדש שהוא המקור שלנו לצורת התפילה, ראה במשנה בסוכה פרק ה משנה ב [המשנה הזו נכתבה לפני יותר מ2000 שנה…] שכיון שבחג אנשים היו באים להתפלל עם כל בני המשפחה, היום מקיפים את העזרה בגזוזטראות – מרפסות גבוהות, כאשר הנשים למעלה והגברים למטה, כדי שלא יתפללו בתערובת ויבואו לידי קלות ראש ופריצות. ויש לדעת שבכל בתי הכנסת בעם ישראל בכל תפוצותיהם וגלויותיהם כך היה, אנחנו לא עם שנולד אתמול, כפי שהיו נוהגים בצניעות בתפילה בבית המקדש כך היה נראה בית כנסת בכל אותם אלפי שנים שאנחנו עם…

שיתקבלו התפילות.