כתיבת פסוקים על עוגה

שאלה:

שלום! אני רוצה לשאול לגבי נייר אכילה ששמים אותו על עוגה וניתן לאכילה יחד עם העוגה… האם אפשר לכתוב עליו פסוקים שהם גניזה ולאוכלם? או שזה ביזוי. פסוקים משיר השירים תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כידוע יש מנהג מימי הראשונים לכתוב פסוקים על עוגה ולהאכילה לתינוק בעת כניסתו לתלמוד תורה בגיל שלוש, יש שפקפקו בזה מחמת איסור המחיקה, אבל המנהג נקבע והשתרש, וראה בשלחן מלכי הלכה למשה סי' ה שלום ואמת ס"ק כז, שיכתבו פסוקים ללא שמות הקודש, ובמקום שם קודש יכתבו ה' או ד', ואז יש להקל.

אמנם היעב"ץ במגדל עז גילות המים ברכת גבעון תעלה א דחה מנהג זה מחמת הבזיון שיש בזה לפסוקים, לכן נראה, שאם עושים זאת כדי לקיים את מנהג הראשונים שיש בזה טעם, ניחא, אבל סתם לעשות זאת על עוגה כדי להפתיע מישהו… לא הייתי נכנס למחלוקת בשביל זה, והייתי מחפש הפתעה אחרת…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ניתן לציין שהם ללא השם השם או אחד שמות הקודש.
    וכאן זה נייר אכיל ולא חלק מהעוגה.
    שמים אותו על העוגה לקישוט וניתן לאכילה יחד עם העוגה.
    השאלה לגבי חיתוך הנייר עם בסכין על הפסוק שזה בעצם חיתוך הפסוק…
    תודה!