שתיל של עץ מורכב

שאלה:

ראיתי באיזה מקום שאם קונים שתיל של עץ שאולי עבר הרכבה, יש בעיה לגדל את זה.
ולכן במשתלה צריך לדעת שהעץ אינו משתיל מורכב.
האם באמת צריך להקפיד על זה, ולדעת בוודאות דאינו שתיל מורכב [ולמשל לפ"ז לשתול אתרוג מעץ לא מיוחס יהיה קצת בעיה]
כמו"כ לפ"ז יש בעיה להזמין זרעים לשתילה מחו"ל [דרך האינטרנט] שרשמית חלק מהזרעים הם כלאיים, האם זה באמת אסור?

תשובה:

שלום וברכה

האילן עצמו שנעשתה בו ההרכבה השו"ע סי' רצה סעי' ז אסר לקיימו אף שפריו מותר, אבל לקחת ממנו ענף ולנטוע מותר, ובפתחי תשובה שם הביא שנהגו להקל גם באופן הראשון. למעשה רבים מהפירות המצויים לנו, בעיקר פירות הקיץ הם נטיעות של אילנות מורכבים מלפני שנים.