מנהל ת"ת שדורש שהמסגרת העבודה לא תהיה כפופה למסגרת של משר החינוך

שאלה:

שאלה: האם מנהל בת"ת יכול לחייב להוסיף ימי לימוד ללא תשלום על חשבון החופשות למי שמקבל משכורת ממשרד החינוך.

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שמנהל ת"ת לא שליט על הכסף שמקבל ממשרד החינוך, ועליו להעביר את הכסף למורים. אך יכול להתנות עם המלמדים שמסגרת העבודה תהיה לפי מסגרת של ת"ת ולא לפי מסגרת של משרד החינוך. והיות וידוע שימי החופשה של ת"ת שונה מהחופשה של מוסד ממשלתי, לכן נחשב שהותנה מראש שהעובד צריך לעבוד לפי מסגרת של ת"ת. ומורה שנכנס ללמד בת"ת נחשב שקיבל על עצמו את המסגרת של ת"ת, וכל תנאי שבממון קיים.

בהצלחה.