פיצויי פיטורין כאשר כל שנה קיבלתי מכתב פיטורין

שאלה:

עבדתי כעובדת פעם בשבוע 3 שעות ופוטרתי כל סוף שנת לימודים ונקראתי חזרה אחרי החגים .כך 16 שנה .שולמה לי משכורת בתלוש ללא שום זכויות .אבל קיבלתי מעל 150 ש"ח לשעה .כמו שהבנתי כך מורות אחרות שעבדו במתכונת שלי. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין ? ואם כן לפי כמה זה נקבע . והאם יש בזה דבר רע שאתבע אותם לדין תורה ?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שפוטר והיה קשרי עבודה חוזרים תוך פחות מחצי שנה, לא נחשב כפיטורין. ומבחינה חוקית הפיטורין אפקטיביים, ונחשב שעבדת 16 שנה רצוף. ולכן את זכאית לפיצויים על 16 שנות עבודה שעבדת. 16 משכורות חודשיות.

אין שום מניעה לתבוע את המוסד לדין תורה – זכותך לקבל את המגיע לך.

בהצלחה.