קניית תכשיט בימי בין המצרים

שאלה:

שלום הרב!
אישתי ראתה תכשיט}טבעת זהב משובצת} ואנו רוצים לקנות אותה לכבוד היומולדת שלה . ניתן לקנות את הטבעת החל משבוע הבא {יז בתמוז}.

א. האם מותר לשלם עבור הטבעת בשלושת השבועות?
ב. ניתן לשלם על הטבעת ולהשאיר אותה בחנות עד לאחר תשעה באב מכיוון שצריכים לסדר בה כמה תיקונים. האם במקרה כזה ניתן לשלם עבורה בשלושת השבועות ולקחת אותה פיזית רק לאחר תשעה באב? מה גם שבשלושת השבועות אמורים לתקן ולהקטין את הטבעת וכו.

תשובה:

שלום וברכה

עיקר המנהג שלא לרכוש בגדים וכדומה בשלושת השבועות הוא משום שלא מברכים ברכת שהחיינו בימים אלו, לכן אם אתם לא לוקחים את הטבעת בימים אלו הביתה, אלא רק משלמים ומשאירים לתיקון – זה אפשרי.

מקורות:

על עיקר דין זה, ראה אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פ, וע”ע נחמת ישראל פרק י, וראה הליכות שלמה תחילת פרק ארבעה עשר.