ריח של זיעה מעכב בדברים שבקדושה ?

שאלה:

שלום לכבוד הרב , האם מותר להניח תפילין ולברך ברכות וללמוד תורה בלי נעליים אם יש לי ריח מהרגליים (למשל אחרי משחק כדורגל מיד לפני שאני מתרחץ)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ריח זיעה אינו נחשב ריח רע שאוסר לומר דברים שבקדושה, אלא אם כן הוא ממש חריף ואתה מצטער ממנו. אבל ברור שיותר מהודר ללבוש נעליים…

מקורות:

ראה בהרחבה בשו”ת התעוררות תשובה סי’ מה, וע”ע משנה ברורה ריש סי’ פו ופסקי תשובות שם.