רכישה בתשעת הימים כשקבלת המוצר לאחריהם

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לרכוש בחנות מכונת כביסה שתגיע בפועל הביתה רק לאחר תשעת הימים

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי כתוב בפוסקים שממעטים במשא ומתן, ראה משנה ברורה סי' תקנא ס"ק יא. למעט בדבר האבד. וא"כ אין הבדל אם המוצר מגיע לפני תשעה באב או לאחריו. אולם עצם העובדה שממתינים כמה ימים למכונה ואח"כ לטכנאי וכו' וניתן לחסוך כמה ימים אם יזמינו כבר בתשעת הימים, אזי הימים הללו נחשבים לדבר האבד. בפרט בבית עם ילדים שקשה מאד להסתדר כמה ימים בלי מכונת כביסה. אולם אם ניתן להסתדר בלעדיו בנקל, עדיף לרכוש רק לאחר תשעה באב.