הלכתי ביום חול עם נעלי שבת, האם ניתן להמשיך גם בתשעת הימים?

שאלה:

ערב טוב,

התארחתי בשבת ושכחתי את נעלי יום חול שלי (מדובר במרחק של שעתיים נסיעה) למעשה הלכתי עם נעלי שבת בשבוע האחרון.
השאלה האם אפשר לומר שהם לא נחשבות כרגע נעלי שבת ומותר ללבשם בתשעת הימים?

תשובה:

שלום רב,

לא. הם נעלי שבת ואסור לך ללכת איתן בתשעת הימים. העובדה שאדם הולך מדי פעם עם נעלי שבת ביום חול לא עושה את זה לנעלי יום חול. בסופו של דבר נעלים אלו מיוחדים לשבת (או למתי שאתה "תקוע"…)