האם מותר להתגלח בצום י"ז בתמוז

שאלה:

האם מותר להתגלח ביום צום י"ז בתמוז

תשובה:

שלום וברכה

לבני אשכנז כמובן אסור כל ימי בין המצרים להתגלח, מאתמול בערב ועד י באב בצהריים, לבני ספרד מותר עד שבוע שחל בו תשעה באב, ולכן מותר להתגלח בתענית שבעה עשר בתמוז, אלא שבעל נפש יחמיר על עצמו בכל התעניות שלא להסתפר ולהתרחץ, ראה משנה ברורה סי' תקנ ס"ק ו.

בנחמת ציון וירושלים ננוחם.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ייש"כ על המ"מ ועיינתי ברוח חיים וראייתו היא מקו' הטו"א בר"ה שבאמת תמה שלא מצינו איסור תספורת בתע"צ. וכעת מצאתי גם במרדכי תענית תרכח בשם ר' יואל שאסר תספורת בתע"צ מכח הגמ' בר"ה אלא שהדברים צ"ע טובא וכקו' הטו"א דלכ' איסור תספורת קשור לאיסורי אבלות ולא לתע"צ ומהי"ת יהא אסור בג' צומות האם גם נאסור כיבוס שדינו שוה לתגלחת ואשמח אם יוכל לשפוך אור על עני עמום זה