צימר בימי בין המצרים

שאלה:

שלום, לחבר שלי יש יום הולדת ב10.7 שבו חל בין המצרים, האם זה איסור לנסוע לצימר ליומיים? .

תשובה:

שלום רב,

א. 10.7 עדיין לא מתחיל ימי בין המצרים, תאריך זה הוא ט"ז תמוז יום לפני צום י"ז בתמוז שאז מתחיל ימי בין המצרים.

ב. מותר ללכת לצימר בימי בין המצרים. עדיף לא לאחר ראש חודש אב.

ג. ממש לא ראוי ואף איסור יש בזה ללכת לצימר עם חבר. יחסי אישות לפני הנישואין הם אסורים. וגם ייחוד עם פנויה אסור.