מסר את התפילין דרך שליח והוטעה במחיר

שלום לכבוד הרב,

לפני כמה זמן עשיתי בדיקה לתפילין ותיקנתי אותם אני עשיתי את זה דרך מישהו שמכיר את הסופר סתם. המישהו הזה נתן לי מחיר לא נכון המחיר שהוא הביא היה 290-300 והמחיר שאני קיבלתי היה 390. אני הבאתי לבן אדם הזה את הכסף על ידי מישהו מהישיבה שמה כי הוא לומד ועובד בישיבה בתור סופר סתם וקבלתי פתקית עם חשבון של 390 ובגלל שזה לא היה ישיר והטעו אותי עם המחיר אני לא יודע מה לעשות. מה הדין יהיה במצב כזה?

תודה רבה כבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

לפי הדין במקרה כזה אתה חייב לשלם לפי המחיר הנמוך הקיים בשוק לעבודה ברמה זו ולא פחות מ-290 ש"ח. ככל שהמחיר הנמוך אינו פחות מ-390 ש"ח, עליך לשלם סכום זה, גם אם הטעו אותך שתשלם פחות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שלב סעיף א.