פסוק על חולצה – לשירותים

חולצה שכתוב עליה פסוק / חצי פסוק מהתנך, האם מותר להכנס איתה לבית הכסא?

תשובה:

שלום רב

אין להכנס איתה לשירותים, ואפילו אם הכוונה אינה לפסוק אלא בתור ברכה בעלמא, יש להחמיר.

מקורות:

ראה כאן תשובה מהגרי”ש אלישיב זצ”ל בענין זה. ונראה שאין הכוונה גם בפסוק זה להזכיר את הפסוק אלא לברך את העונד אותה ודין זה הוא כדין כניסה עם שטר כסף שיש עליו פסוק, שמבואר במ”ב שלד,נב משמע שאין צריך ליזהר בזה וכן כתב בספר גנזי הקודש פרק ד’ סעיף ה’ בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל שאין צריך להזהר בזה כיון שאין כוונתם לשם שמים, וכן מובא בהליכות שלמה פ”ז ס”ק ל”ג מהגרש”ז אוירבאך זצ”ל. ועי’ עוד גם בציץ אליעזר חט”ז סי’ לא.