תפילין בחול המועד בחול

אשכנזי בחו"ל שאין מנהגו להניח תפילין בחוה"מ, האם מותר לו להניחם בצינעא?

תשובה:

שלום רב,

אשכנזי בחו"ל שאין מנהגו להניח תפילין בחול המועד פירושו של דבר שמנהגו הוא כדעת הבית יוסף, המקובלים, ועל פי הזהר שכתב דברים חמורים מאד על מי שמניח תפילין בחול המועד. אז איך עולה בדעתו להניח תפילין בצינעא? האיסור לדעה הזו הוא איסור מוחלט מאחר שחול המועד הוא גם אות בינינו ובין הקב"ה. וכשם שאין מניחים תפילין בשבת ויו"ט, משום שימים אלו הם אות כך גם בחוה"מ. לכן כתב הזהר שמי שניח תפילין בחוה"מ הוא מבזה את המועדות.