ברית בי"ז בתמוז

ברית שנערכה בצום שלשום, הברית נערכה בשעה 4, ממתי מותר למוזמנים או בעלי הברית לאכול?

תשובה:

שלום רב

כיון שהשנה התענית היתה דחויה ליום ראשון ולא היתה בזמנה, לבעלי הברית מותר להתפלל מנחה גדולה ואחר כך לאכול, אבל שאר המוזמנים מתענים כרגיל וסעודת הברית נערכת בערב אחרי התענית. בתענית שאינה דחויה גם בעל הברית אינו רשאי לאכול.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקנט סעי' ט ובמשנה ברורה שם. לגבי תענית אסתר שאינה בזמנה [וכגון שפורים ביום ראשון] ראה משנה ברורה סי' תרפו שיכולים כולם לאכול אבל צריכים להתענות למחרת במקום אותו יום,למעט בעל הברית.