יאללה כקריאת זירוז

יש סלנג שנוהגים לומר 'יאללה', האם יש לאסור בזה משום איסור הזכרת שם השם שאיסורו אפילו בלעז או שיש להתיר משום שאינו מתכוין לשם השם..

תשובה:

שלום רב

אינני חושב שיש כאן כוונה כל שהיא להזכרת שם ה', ואף אחד לא מודע לכך שאולי יש קשר… זו קריאה של זירוז בעלמא ואין בעיה [כפי שמותר לקרוא בשם מקום הישוב בית אל וכדומה, שאין כוונה להזכרת שם ה'.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    ומה כאשר זה בא במשמעות כזו, לדג', "יאללה איתך, אין לי זמן". גם מבחינת ההגיה זה שונה, כאן האות א' כן נשמעת, להבדיל מכאשר אומרים "י(א)ללה בא נזוז" שהאות א' נחה?