להכניס לשירותים ספר חול ובו פסוקי תורה

שלום הרב,

יש לי ספר בבית שעוסק בענייני בריאות, וזהו ספר חול לכל דבר אבל יש שם ציטוטי תורה וחז"ל באופן נדיר, כגון הפס' "הדם הוא הנפש" וכיו"ב. האם מותר לי להכניס את זה לשירותים ולקרוא שם?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כאשר אתה יודע שיש שם דברי תורה, אין להכניס את הספר לשירותים, אלא אם כן תוכל להיות בטוח שהמקום בו כתובים דברי התורה יהיה מכוסה בשני דפים לפחות.

מקורות:

ראה ס' גנזי הקודש עמ' קנה בשם הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה ביטוי בעלמא כמו שרגילים במודעות רחוב לקחת פסוק ולהשתמש בו כביטוי, זה לא קדוש, אבל אם המטרה היא ציטוט הפסוק על פי משמעותו הנכונה, זה קדוש.