תענית ארבעים יום לכפרת עוון

שלום .אני החלטתי לצום תענית 40 ורצית לדעת מה הדינים שמותר ואסור לעשות :כגון מקלחות תספורות לזקן וראש וכו'.והאם להפסיק לצום בגלל שלא התייעצתי עם רב לפני הצום.?..יש לי סיבה אישית.שהיא לכפרת עוון בעיקר… האם זה שאני בתענית 40 ללא התייעצות העם רב משפיע על הכפרת עוון, כי אני לא עושה הכול כראוי במשך התענית? אני לא אוכל ביום אלא רק אחרי צאתכוכבים. מה אני עושה בקשר לעניין של לכפר על עוון קרי.האם תענית 40 עוזר?. תודה רבה לעזרה.

תשובה:

שלום רב

תענית יחיד היא רק מאכילה ושתיה. אני מקווה שאין כוונתך לצום ברציפות את הארבעים יום כיון שזו ממש סכנה לבריאות! אין השפעה להתייעצות שלך על הצום, אבל כדאי מאוד להתייעץ על הענין עם רב מוסמך, כיון שההנחייה המקובלת היום היא למעט מאוד בתעניות, והעיקר לשקוע בלימוד תורה וקיום מצוות, וגם מי שהתחייב מחמת חטאו בתעניות מורים לו בדרך כלל לפדות אותן בכסף.

כמובן אין להפסיק את התעניות בלי התרת נדרים כהלכה.