כתיבה במחברת על גבי ספר קודש

בס"ד.
הרב שלום.. בענין היתר המג"א להשתמש בספר קודש לצורך לימוד מספר קודש אחר. האם אפשר לגזור מכך הלכה שיהיה מותר לי להניח את הטלפון הסלולרי ע"ג ספר הלימוד בדף שבו העיון כדי להקליד בו דברי תורה לצורך הלימוד?
תודה.

תשובה:

שלום רב

מותר להניח מחברת ריקה על גבי ספר כדי לכתוב בה חידושי תורה, וכך גם בנדון שלך.

אבל אין להשאיר שם את המכשיר לאחר הכתיבה אף לצורך כתיבה בהמשך, כיון שמכשיר הטלפון אינו מיועד בעיקרו לכתיבה וזה נראה בזיון.

מקורות:

ראה ס' בני יונה סי' רפב סעי' יט, ועי' משנה ברורה סי' קנד ס"ק לא וצ"ע אם מודה לכך, ומכל מקום המנהג להקל כנ"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי עותק של ספר בני יונה קצת מטושטש אבל אם הצלחתי לקרוא טוב אז הוא כותב שאין לתת קונטרס ע"ג הספר עד שילמד בקונטרס ויקבל קדושה ואז יהיה מותר , לפי זה, בטלפון שאין בו קדושה או מחברת ריקה אסור יהיה לשים ע'ג הספר.
    הבנתי נכון את הדברי יונה?

  2. הוא אוסר לשרטט שורות בספר, כיון שזו אינה הכתיבה עצמה, אבל מתיר לכתוב בספר אף שעדיין לא כתב בו, וממילא גם בטלפון לכאורה מותר.