מחיקת שם ה' לצורך חקיקתו על לוח עץ

שלום.חברי דתי ויר"ש,יוצר אומנות בעץ,למשל שיויתי ה' לנגדי תמיד לבהכ"נ.הוא לוקח פלטת עץ,כותב,את המילים בעפרון,ואז מחסיר את האותיות ע"י מסור מיוחד,ככה שנוצר הפסוק ושם השם,מהחוסר של העץ.(גלופה)שאלתי ,האם מותר לכתוב, את שם השם כך,כי כביכול הוא מוחק אותו,כדי להחסיר אותו?בין אם הוא מוציא חתיכות חתיכות ובין אם הוא מוציא כל אות שלימה בפני עצמה ואז אולי צריכות גניזה?אגב, ראיתי בהרבה בתכ"נ לוחות ממתכת/עץ שעשויים כך!לברכת כהנים,למזמורי תהילים ועוד ,עם שם השם המלא!בתודה מראש על תשובתכם.

תשובה:

שלום רב

אינני יודע כיצד ניתן להתיר כך לעשות. הכלל הוא, שאפילו מחיקה לצורך תיקון אסורה אלא אם כן התיבה נפסלה ואינה כתובה בהכשר, כך מבואר בשו"ת חתם סופר יו"ד סי' רסח, מהר"ם שיק סי' רסו ובית שלמה סי' קכז, וכאן הרי התיבה כתובה כהלכה ואין טעם להתיר למוחקה, אלא אם כן בכל שלב של העשייה עדיין היא כתובה בצירוף שני הדברים יחד, מה שנראה לי בלתי מעשי.