האם מותר לקיים אילן ספק מורכב?

שלום רב
קניתי במשתלה עץ לימון הלימונים שעץ מוציא דומים לתפוז אך הם חמוצים כלימון קצת קשה לדעת עם העץ הזה רק לימון או שעשו לו הרכבה עם תפוז יכול להיות השאלה שלי האם אפשר לקיים את העץ הזה ולאכול ממנו מה עלי לעשות ?
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שלמרות שאסור להרכיב שני מינים יחד ולקיים עץ שהורכב משני מינים, כאשר יש ספק שמא הוא מין אחד אין איסור לקיים אותו להשקות ולנכש, ולכן כיון שכל פירות ההדר יש ספק שמא הם נחשבים כמין אחד – אין צורך לעקור.

מקורות:

ראה חזון איש סי' ב ס"ק ט ודיני כלאים סי' לה.