מעמיד פלסטיק לסכך

האם יש בעיה כשהמעמיד לסכך עשוי מפלסטיק?

תשובה:

שלום רב

ההלכה של "מעמיד" קובעת, שאין להעמיד את הסוכה בדבר שאינו כשר לסיכוך, ובכלל זאת פלסטיק שאין גידולו מן הארץ. ראה כאן כמה תשובות בענין.

הצטרף לדיון

14 תגובות

  1. בהרבה סוכות בית כנסת עושים כמעיקר הדין שלוש דפנות וגמרנו.
    והרי הרמ"א כתב [סימן תר"מ סעיף ד']
    "ואם עשאה מתחלה במקום שמצטער באכילה או בשתייה או בשינה, או שא"א לו לעשות אחד מהם בסוכה מחמת דמתיירא מלסטים או גנבים כשהוא בסוכה, אינו יוצא באותה סוכה כלל אפי' בדברים שלא מצטער בהם, דלא הויא כעין דירה שיוכל לעשות שם כל צרכיו".

    ואם כן אם הסוכה פרוצה מדופן רביעית לרחוב בלי דלתות, מישהו יסכים לישון שם? יכולים לבוא ולבקר אותו באמצע הלילה: חתולים /עכברושים / פרחחים/ קבצנים.

    ואם כן פסולה הסוכה גם לאכילה לדעת הרמ"א

  2. כוונתי היתה להמשיך מהתשובה הקודמת ששאלתי לפני כן שהיום סוכת ג' דפנות שפתוחה לרחוב אינה ראויה לשינה. וענו לי שזה שאלה על דין ג' דפנות ובזה חילקתי שפעם הנורמות היו שונות והיו יכולים לישון כך, ולכן היום זה שונה

  3. ההגדרה לדעתי שונה, בסוכה כתוב ששיעורה ז' טפחים, אפשר לישון בשיעור כזה? בהכרח כל מה שהוא מדיני הסוכה אין לגביו דיני מצטער, רק על מה שמתרחש מעבר לכך.