בניית סוכה על ידי "לבוד"

שלום רב,
בפרגולה המשמשת לסוכה ברצוני בנוסף לבד שקשור לדופן להוסיף בדפנות קרשים כדי לפתור את הבעיה של תזוזת הבדים ברוח.
מה המינימום הנדרש (במידה של אורך הקרש ביחס לאורך הדופן ) אם אני רוצה להסתמך על דין לבוד (כלומר אם אורך הדופן 3 מטר האם ניתן להסתפק ב – 7 טפחים או נדרש לכל אורך ה- 3 מטר- האם העצדת משטח עץ הבנוי מקרשים מספיק לכל דופן(דוגל המשטח כמטר על מטר ) )
הוסיף שברצוני לבצע זאת בשתי דפנות כאשר דופן אחת הנה קיר הבניין ודופן אחת אמורה לשמש פתח מלא

תשובה:

שלום רב

הדופן שהיא בעצם קיר הבנין אין בה כל בעיה. הדופן השניה הסמוכה לה [כעין זוית], צריך לעשות בה לבוד על פני כולה, קנים קנים שהמרחק ביניהם הוא פחות משלושה טפחים. לגבי הדופן השלישית, ניתן לעשות קנה שרוחבו טפח ומחצה המרוחק מעט פחות משלושה טפחים לדופן השניה, כך שביחד יש לנו ארבעה טפחים, ואחר כך לעשות צורת הפתח על פני כולה, כלומר להעמיד קנה בסוף הדופן, ועליהם עוד קנה כעין משקוף, שאם לא כן, נצטרך לעשות כמו בדופן השניה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    1.מה הגובה של הקנה ברוחב טפח וחצי והקנה בסוף הדופן (האם מספיק עשרה טפחים או עד גובה הפרגולה)?
    2.האם ניתן שהקיר יהיה מול הדופן עם הקנים והזווית תהיה עם הקנה ברוחב טפח וחצי ומרוחק עד שלושה טפחים כדי ליצור מעברים משני צידי הסוכה?

  2. 1. מספיק עשרה טפחים.
    2. באופן זה היא תחשב סוכה העשויה כמבוי, שלא די במה שאמרנו אלא צריך שם מחיצה של שבעה טפחים, או של ארבעה טפחים וחצי המרוחקת פחות משלושה טפחים מהדופן שלצידה, ואחר כך הצורת הפתח.