צום י"ז בתמוז לנשים

שלום לברכה
אשתי ביקשה לדעת האם היא חייבת לצום היום. היא נמצאת בבית היום עם שני ילדים קטנים ומאוד מאוד קשה לה גם ככה. היא לא מסוגלת גם לשמור על הילדים וגם לצום.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אמנם מנהג ירושלים היה שנשים לא צמות את הצמות הקלים שביניהם י"ז בתמוז, וכן נהגו בחלק מקהילות החסידים, אולם המנהג על פי השולחן ערוך שגם נשים צמות אלא אם כן הן מניקות מעוברות או חולות כמובן, וכך הורו רוב בעלי ההוראה. לכן כדאי למצוא ביבי סיטר וכדומה לאחרי צהרים ולסייע לאשה לקיים את חובת התענית בשלימות. אולם אם עדיין יש לה קושי ניתן להקל בפרט שהשנה זה צום נדחה.

בהצלחה רבה וצום קל!