ספרדים שמשלימים מנין לאשכנזים בתענית, איך ינהגו בענין ההפטרה

בית כנסת אשכנזי שיש בו מניני שטיבלך וחצי או יותר מהמתפללים במנין הם ספרדים האם העולה שלישי בצום שהוא אשכנזי יכול לקרוא את ההפטרה עם הברכות או לא תודה

תשובה:

שלום רב,

הספרדים אינם נוהגים לומר הפטרה בתענית ציבור. אולם אם המברך הוא אשכנזי, לכאורה מדוע שלא יוכל לברך למרות שהספרדים משלימים את המנין. אבל ראיתי בספר מועדים וזמנים להגר"מ שטרנבוך ח"ח עמוד פג שכתב: "ומיהו אני נוהג להזהיר בתעגית ציבור שאם אין עשרה אשכנזים מתענים לא יקראו בתורה עם ההפטרה שלספרדים הלוא אין חיוב הפטרה במנחה וא"כ לא מצטרפי והברכה לבטלה"