אכילה לפני תענית אסתר

שלום.אם אני רוצה לאכול ולשתות ממש לפני הצום,זאת אומרת שאני אוכלת בלילה וישנה אחרי חצות הלילה.ושוב רוצה לקום בשעה 4 בלילה קצת לפני התחלת הצום ולאכול ולשתות ושוב להמשיך לישון.האם אני יכולה להגיד ברכות השחר ב4 בבוקר ואז לאכול?כי הרי עוד לא התפללתי שחרית.האם לא אוכל לאכול אלא רק לשתות?תודה

תשובה:

שלום רב,

אם בדעתך היה לקום בשעה 4 ולאכול ולשתות, את יכולה לאכול ולשתות. אין צורך לברך ברכות השחר או להתפלל, שכן שעה זו היא לפי עלות השחר ועוד לא הגיע זמן תפילה. ורק משום כך מותר לאכול, לאחר עלות השחר אסור לאכול בגלל שהתחיל הצום. אלא שצריך לומר לפני השינה שאינך מקבלת תענית ורצונך להמשיך לאכול לפני עלות השחר.