מתי מברכים ברכת לישב בסוכה בקידוש של הבוקר

שלום רב.

לפי הכלל שמצוות מברך ועובר לעשייתם ,איך הכי נכון לברך קידוש היום בסוכה עם ברכת לישב בסוכה , (אם אפשר לכתוב גם לדעת הספרדים וגם לדעת האשכנזים).

תודה וכל טוב

תשובה:

מועדים לשמחה

למעשה מברכים קודם קידוש על היין ואח"כ ברכת לישב בסוכה ואין זה הספק שהרי זה לצורך הסעודה. כך פסקו בשו"ע והרמ"א סי' תרמ"ג סעי' א' ב'.

ובקידוש ביום שכל הקידוש הוא רק ברכה על היין, הביא במשנה ברורה (שם ס"ק ט') מחלוקת באחרונים אם לברך את ברכת לישב בסוכה רק לחם משום שעל השתיה אין חיוב כלל לכן לא כדאי להפסיק בין הברכה לשתיה. או שאפשר לברך בין הברכה על היין לבית השתיה. וסיים דעביד כמר עביד ועביד כמר עביד.

אולם בבן איש חי (פרשת האזינו) כתב שגם בקידוש היום מברכים לישב בסוכה לאחר הקידוש לפני השתיה, ולמעשה כולם נוהגים כך (ראה בספר אשרי האיש ח"ג פכו אות טז) שהגרי"ש אלישיב גם נהג כן.