האם מותר להשתמש במשך השנה בעצי הסוכה לתשמיש של חולין?

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: האם אני יכול להשתמש באחד מעצי הסוכה שמעמידים את הסכך, לצורך חולין באופן קבוע? (נדמה לי שאני יכול להסתדר בלעדיו, וגם אם לא, אז כשיגיע הזמן בעז"ה אוכל להחליפו בחדש), או שיש בעיה של מקודש לחול? (יש לציין שהסוכה כעת מפורקת) אשמח לתשובה!

תשובה:

שלום רב.

כיון שהסוכה מיועדת לשימוש רב שנתי, נחלקו בכך הפוסקים האם מותר להשתמש בה לתשמיש של חולין, ובמשנה ברורה הכריע שטוב להחמיר. גם לדעת המקילים אין להשתמש בהם לתשמיש מגונה, ואין לפסוע עליהם כיון שהם תשמישי מצווה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרל"ח ס"ק ט' וכ"ד, ובביאור הלכה בסי' כ"א..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    מלבד תשמיש מגונה (מ"ב ס' תרל"ח סקכ"ד) לא מצאתי בפוסקים מי שאוסר לעשות שימוש בעצי הסוכה לאחר 8 ימי החג! (המ"ב בס' תרל"ח סק"ט מדבר על דבר אחר לכאורה, היינו אם בסוכה משנה לשנה, קדושתה חוזרת אליה בימי סוכות באופן אוטומטי אף מבלי שישב בה להמ"א לא להמחמירים כן)

  2. ראה משנה ברורה בסי' כא ס"ק ד ובביאור הלכה שם, הוא משווה סכך סוכה ללולב ואומר שאם זה עומד לשימוש לסוכה שנה הבאה אין להשתמש.