האם מותר לבעל חנות ספרים להניח ספרי קודש על הארץ?

שלום לכבוד הרבנים
האם מותר לבעל עסק של הדפסה וצילום להניח את הספרים(ספרי קודש) על הרצפה?, מדובר בכמות ממש גדולה שאין מקום לאחסן אותם על משטחי עץ או דבר אחר המפריד בינם לבית הרצפה..

תשובה:

שלום רב

הואיל וספרים אלו לא באו עדיין לידי שימוש קדושתם פחותה, ולכן אין צורך בהפסק של גובה טפח ודי בהפסק כל שהוא – חתיכת קרטון או ניילון וכדומה, אולם להניח על הריצפה ממש אין היתר.

מקורות:

ראה מכתבי החפץ חיים סי' פג, ומקורו במשאת בנימין סי' ק והובא במשנה ברורה סי' שלד ס"ק נ ובנודע ביהודה מהדו"ת יו"ד סי' קעג. ולכן אם חבילות הספרים מגיעות עטופות בנייר מותר להניחן על הארץ.