פירוק ספרי קודש לצורך סריקתם במחשב

שלום וברכה,
יש לי ספר שאני רוצה לפרק אותו בשביל לסרוק ולהמיר לPDF. זאת אומרת, להוריד את הכריכה, ולפרק את דפי הספר אחד מהשני.
(לסרוק עמוד עמוד, כמעט ובלתי אפשרי, משום שמדובר בכמה ספרים, וסריקה של כל ספר בדרך זו אורכת שעות רבות).
האם הדבר מותר מצד כבוד הספרים?
(יצוין שבמקרה שלי, אין בעיה של זכויות היוצרים)

תשובה:

בס' מכתבי החפץ חיים סי' פג כתב, שאם עדיין לא למדו בספר זה מעולם, קדושתו פחותה, ומותר לתלוש ממנו דפים כדי לצלם אותם או להעתיק מהם, ואין בכך איסור של בזיוון הספרים.

בשו"ת שבט הלוי ח"ג סי' טו כתב, שכך הוא גם בספר שבלה ועומד לגניזה.

בס' חסידים סי' תתעט התיר לתלוש דפים מספר כדי ליתן שם חדשים במקומם יפים יותר, ולדבריו, נראה שאם הספר יכרך אחר כך כבתחילה יש להקל בכל אופן, כיון שהדבר נעשה לצורך הפצת הספר יותר ולאחר מכן גם יבוא לתיקונו.

בהצלחה